Elementor: werken met WordPress en Elementor

Updated on 19 april 2022

Wat is Elementor?

Bij Blauwwwdruk maken we voor WordPress websites vaak gebruik van Elementor.

Elementor is een zogenaamde “Visuele Editor” die het voor onze klanten erg eenvoudig maakt om de content van hun website te beheren. Je kunt namelijk (in bijna alle gevallen) goed zien wat je aan het aanpassen bent, en wat het eindresultaat wordt. Daarnaast beschikt Elementor over veel elementen die je eenvoudig met drag en drop op een pagina kunt zetten. 

Wordpress Elementor bewerken
Bewerken met Elementor
Wordpress Elementor instellingen
De Elementor besturingsbalk

De basis van Elementor

Nadat je in de WordPress backend naar de pagina bent gegaan die je wilt bewerken, en op Bewerk met Elementor hebt geklikt kom je in de Visuele Editor van Elementor. In de linkerbalk zie je de Elementor besturing, rechts daarvan zie je de pagina die je zojuist geselecteerd hebt.

 

Elementor werkt, zoals de naam al doet vermoeden, met elementen. De pagina is ingedeeld in blokken. In deze blokken kun je de verschillende elementen slepen vanuit de linkerbalk.

 

Wanneer je met je muis op een element klikt, dan verschijnen de verschillende bewerkingsmogelijkheden in de linkerbalk. Wanneer je bijvoorbeeld op een stuk tekst klikt, verschijnt in de linkerbalk een Text editor. Wanneer je hierin de tekst aanpast, zie je LIVE de wijzigingen aan de rechterkant verschijnen. Deze wijzigingen worden pas doorgevoerd als je onderin de linkerbalk op Bijwerken (Update) klikt. Hierna staan de wijziging ook op de live website.

 

Wat kun je nog meer met Elementor?

De mogelijkheden met Elementor zijn (bijna) eindeloos. Je kunt bijna alles aanpassen naar wens. Het is daarom vrijwel onmogelijk om elk van deze mogelijkheden toe te lichten.

 

Gelukkig biedt het internet tal van handleidingen en instructievideo’s met uitleg over Elementor. Zoals wij altijd zeggen: “Google is your friend!” 🙂

 

Om je toch een beetje op weg te helpen hierbij een korte introductievideo.

 

Lees ook onze andere kennisbankartikelen over werken met Elementor: