Mijn hostingruimte is vol. Wat kan ik doen?

Updated on 6 juli 2021

Vervelend dat je hostingruimte vol is, maar gelukkig zijn er oplossingen! šŸ™‚

Wat kun je doen?

1. Upgraden naar een groter pakket
  2. Bestanden opschonen
  3. Mailbox opschonen
  4. Cache legen

Upgraden naar een groter pakket

Dit is de meest eenvoudige en snelle oplossing.

Stuur een mail naarĀ info@blauwwwdruk.nlĀ met het verzoek om je pakket te upgraden. ZieĀ Blauwwwdruk hosting pakkettenĀ voor de actuele prijzen en specificaties.

Bestanden opschonen

1. Log in op het wp-admin gedeelte van je website
  2. Klik opĀ MediaĀ links in het menu
  3. Selecteer afbeeldingen die niet meer gebruikt worden en verwijder deze

Mailbox opschonen

1. Ga naar [jouwdomeinnaam.nl]/webmail (Bv blauwwwdruk.nl/webmail)
  2. Login met het emailadres en wachtwoord
  3. Log in via de webmail (ga naar jouwdomeinnaam.nl/webmail en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord)

Vervolgens kun je je mailbox opschonen:
Ā
  1. Mailberichten 1-voor-1 verwijderen
    1. Klik op je webmail client (bijv. Roundcube)
    2. Selecteer alle emails die je wilt verwijderen
    3. Klik opĀ verwijderen
  2. Mailberichten in bulk verwijderen
    1. Scroll naar beneden en klik opĀ Manage Disk Usage
    2. In de kolomĀ Disk UsageĀ zie je hoeveel ruimte de verschillende folders gebruiken (Sent, Inbox, Draft, etc)
    3. Klik opĀ ManageĀ in de kolom Action
    4. Selecteer een optie onderĀ Messages to deleteĀ (bv. 1 year old or moreā€¦)
    5. Klik opĀ Delete Permanently

Cache legen

Let op! Het legen van je cache heeft alleen tijdelijk zin. De cache loopt altijd langzaam weer vol.

1. Log in op het wp-admin gedeelte van je website
  2. Klik opĀ Litespeed Cache > Toolbox
  3. Klik op de knopĀ Verwijder alle cache
cache verwijderen