Werken aan een (WordPress) website

Updated on 14 april 2022

Een website is (meestal) geen statisch “ding”. Het heeft net als een huis of een auto zorg en onderhoud nodig. Zorg dus dat je enige basiskennis opdoet over het werken aan een website, dat scheelt je veel kopzorgen, maar vaak ook kosten.

Opslagruimte voor hosting is duur

Opslagruimte voor hosting is relatief prijzig (in vergelijking met bijvoorbeeld Google Photos). Dit komt omdat er duurdere hardware wordt gebruikt om de website zo snel mogelijk weer te geven. Daarnaast wordt alles vaak meerdere keren geback-upt (voor je gemoedsrust).

Bestanden uploaden

Houd bij het uploaden van content (foto’s, video’s en andere bestanden) rekening met de grootte van de bestanden, anders kan de opslagruimte van je website snel vollopen. Een afbeelding van max 500 KB is meestal meer dan groot genoeg om mooi weer te kunnen geven (tenzij je fotograaf bent en foto’s verkoopt). Je kunt dan enkele duizenden afbeeldingen plaatsen op je website. 

Afbeeldingen verkleinen

Je kunt een afbeeldingseditor zoals Gimp, Photoshop of Pixelmator gebruiken om de resolutie en de grootte van je afbeeldingen aan te passen.

 

Lees ook onze artikelen: